KBT

Kognitiv Beteende Terapi

KBT eller kognitiv psykoterapi lägger fokus på vad som händer här och nu. Tankar och känslor ligger till grund för hur vi handlar. De bygger på KBT erfarenhet om hur vi försökt komma till rätta med olika lösningar på problem utan att vara speciellt framgångsrika.

Känslor kan ibland vara jobbiga och tröttsamma. De drar ner oss och färgar av sig på tanken som oftast går i moll och rör sig i ett syrefattigt landskap. Det blir svårt att tänka klart och tankarna bildar en tvångströja som inte kan få tankarna i rörelse. Du är fångad av en negativ KBT spiral.

Varför skall du fortsätta i samma tankespår när tankarna inte för dig framåt i en konstruktiv bana? Det är just den frågan du ställer dig om du har problem med hur du skulle vilja tänka mer positivt och utvecklande.

Om du väljer att gå i KBT terapi kan du få hjälp med att undersöka hur dina tankemönster styr dina förväntningar, föreställningar, attityder, värderingar, egna motiv eller intentioner. Dessa tankemönster styr vårt handlande mer än vi tror. Och när dessa inte stämmer överens med hur vi vill vara eller bli är det dags att förändra oss själva.

Boka tid idag

Boka din tid direkt. Antingen genom att skicka ett mail till mig, eller ring på 0706-52 33 69

Boka nu