Prokrastinering

Prokrastirnering är ett annat ord för att inte ta itu med dina åtaganden, de saker som du behöver göra, exempelvis betala dina räkningar. Man kan lugnt säga att du lägger ner innan du börjat. Om du skjuter upp allt det som du inte känner för eller inte vill befatta dig med utan att tänka på konsekvenserna, ja då tillhör du denna skara. Jag vet att du har svårigheter i att stå ut med känslor av obehag, tristess och olust. För det är inget kul. Du har av en eller annan anledning inte lärt dig att det kostar på att ta sig fram och igenom olika uppgifter, du vill snarare att någon annan ska göra jobbet för dig. Och när det visar sig att ingen annan gör jobbet för dig så kan du ju skjuta upp saker och ting en stund till.

Ditt ansvarslösa sätt att hantera situationen är ett beteende som tröttar ut och ger energilöshet. Dygnsrytmen kan bli mer och mer upp och ned vilket leder till att en negativ spiral bildas. Hopplösheten infinner sig. Allt detta kallas för undvikandemål och några ord som beskriver tillståndet är; inte, undvika och sluta. Negativa känslor bildas. Negativa känslor som du vill undvika, som ger nya negativa känslor som du vill undvika.

Att sätta upp närmandemål ger mer positiva känslor. För att klara av en surdegssituation som denna gäller det åter att sätta upp nya mål, realistiska sådana och en tidsplanering. Detta kan vi göra tillsammans, du och jag.


Boka tid idag

Boka din tid direkt. Antingen genom att skicka ett mail till mig, eller ring på 0706-52 33 69

Boka nu